Seatwirl
Seatwirl: Finns inga planer att bygga våra vindkraftverk till land, satsar järnet på off-shore - vd (Finwire)

2020-11-09 15:35
Det finns inga planer att bygga några vindkraftverk till land, utan bolaget satsar järnet på off-shore på grund av de stora fördelarna som finns till havs. Det förmedlar vindkraftsbolaget Seatwirls vd Peter Laurits under Stora Aktiedagen som Aktiespararna anordnar.

Gällande finansieringen hos bolaget så är Laurits och företaget väldigt trygga i och med en stark huvudägare och en pågående företrädesemission. I emission känner sig bolaget väldigt konfidenta och pengarna från erbjudandet tros kunna räcka till nästa sommar.

Vid en fråga om tillfälle om försäljning menar bolagschefen att det är inom 3 till 4 år enligt affärsplanen och då ska det finnas ett kommersiellt läge för att börja sälja och få ett bra kassaflöde.

Angående nischkunder så kommenterar vd:n att bolaget idag får många frågor från exempelvis ögrupper idag har problem och kör sin el via dieselaggregat. Dessa uppges vara väldigt sugna på Seatwirls lösningar.

Bolaget har just nu ett aktuellt erbjudande om en företrädesemission för 50 miljoner kronor. De ska även ha en teknisk presentation om tekniken i deras produkter imorgon.

Seatwirl handlas idag upp cirka 2 procent på en stigande börs.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

SeaTwirl - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -