PARADOX
TROR INTE BLOODLINES 2 SLÄPPS UNDER 1H 2021 - VD (Direkt)

2020-11-17 12:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Paradox vd Ebba Ljungerud tror inte att Vampire: the Masquerade - Bloodlines 2, vars lanseringstid flyttats fram två gånger, kommer att lanseras under det första halvåret 2021.

Paradox är förläggare av Bloodlines 2 som utvecklas av spelstudion Hardsuit Labs som Paradox äger 33 procent av. Ursprungligen var det tänkt att lanseringen skulle ske det första kvartalet 2020, en tidpunkt som senare ändrades till det andra halvåret 2020 för att sedan ändras till 2021.

Ni har lämnat tidpunkten ganska vidöppet för när under nästa år spelet kan komma. Är det medvetet för att ni inte vågar lova det första halvåret?

"Jag tror inte det kommer under det första halvåret, men vi får se", säger vd:n.

Tidsschemat för Bloodlines 2 har påverkats av såväl personalavhopp som av pandemin. Förseningarna förde med sig att Paradox tog beslutet att anpassa spelet även för de nya konsolgenerationerna Playstation 5 och Xbox Series X som släppts i dagarna. Detta anpassningsarbete har i sig bidragit till förseningen av lanseringen.

"För att kunna utveckla till nästa generation så måste man ha utvecklingskitt från tillverkarna. Och jag är rätt så säker på att både Sony och Microsoft påverkades av pandemin för de hade inte så många utvecklingskitt", kommenterar Ebba Ljungerud.

Paradox har tidigare i år flaggat för att pandemin påverkat produktiviteten och att det riskerar att framför allt speltitlar som ännu inte kommunicerats blir försenade.

Och med en andra pandemivåg som nu breder ut sig blev det väl inte så mycket andningspaus?

"Det beror lite på vilka länder vi pratar om, men det blev en lite andningspaus. Nu blir det lite tuffare igen och det är inte toppen. Samtidigt bygger vi långsiktigt och helst skulle man inte vilja ha några förseningar alls. Men det är också en del av verksamheten och något vi är vana att hantera", säger Ebba Ljungerud.

Förutom Bloodlines 2 och Surviving the Aftermath, spel som annonserade redan 2019, ser er lanseringskalender för 2021 lite tunn ut.

"Vi vet inte riktigt hur förseningarna påverkar ännu och vi vill helst ha koll internt när vi kan släppa någonting innan vi annonserar det. Det tar längre tid och blir krångligare, men det är inte så att det inte går. Och tittar man på hur bokföringen ser ut så går det att se att vi investerar mycket för framtiden så det finns absolut saker i pipeline. Det är långt kvar tills nästa år är slut", säger Ebba Ljungerud.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Paradox Interactive - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -