NEW YORK
LYFT OCH DRAFTKINGS RUSADE TVÅSIFFRIGT, S&P 500 -0,2% (Direkt)

2022-08-05 22:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York avslutade veckans sista handelsdag med blandad utveckling efter en uppgång under den sista handelstimmen. Stora rörelser syntes bland flera av de rapporterande bolagen.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,2 procent till 32.802 samtidigt som Nasdaqs tekniktunga kompositindex stod på minus 0,5 procent vid 12.658. Det breda indexet S&P 500 var ned 0,2 procent till 4.145, motsvarande en uppgång på 0,8 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning.

Fredagens jobbrapport visade att antalet sysselsatta utanför jordbruket i USA ökat med 528.000 personer i juli, medan väntat på förhand var att 250.000 nya jobb skulle ha skapats. Jobbsiffran ansågs extra betydelsefull då den är en av endast två som centralbanken hinner se innan det är dags att bestämma sig inför septembermötet.

Bland bolagsnyheterna har nättaxitjänsten Lyft rapporterat om en oväntad vinst för det förra kvartalet då antalet resenärer steg till den högsta nivån sedan pandemin. Aktien stärktes knappt 17 procent.

Bettingbolaget Draftkings intäkter och justerade resultat var bättre än väntat i kvartalet som gick och bolaget höjde även sin intäktsprognos för helåret. Draftkings rusade närmare 10 procent.

Biografkedjan AMC handlades på minus under eftermiddagen men steg sedan till plus 19 procent. Bolaget har redovisat en något större förlust än förväntat och även meddelat planer på att dela ut aktier till sina ägare i form av preferensaktier.

Virgin Galactic har ännu en gång skjutit upp tidpunkten för den kommersiella starten för bolagets rymdresor, denna gång till det andra kvartalet 2023. Aktien föll drygt 17 procent som ett resultat av den senaste förseningen.

Mediabolaget Warner Bros Discovery handlades också ned kraftigt, omkring 17 procent efter att både resultat och omsättning missat förväntningarna.

Även sektorkollegan Paramount sjönk, med 4,2 procent. JP Morgan har sänkt sin rekommendation för bolaget till undervikt från neutral. Banken motiverar beslutet med att filmbolaget står inför makrorelaterade utmaningar framöver.

Twilio, som är verksamt inom molnbaserade kommunikationstjänster och är sektorkollega till svenska Sinch, rasade knappt 14 procent. Twilio sänkte sin guidning för helåret i torsdagskvällens kvartalsrapport som kom in något över estimaten. Stifel sänkte dock sin rekommendation för bolaget till behåll från tidigare köp.

Resesajten Expedia steg i stället 0,3 procent. Bolaget överträffade förväntningarna med såväl intäkter som resultat för det gångna kvartalet. Efterfrågan på resor var enligt Expedia hög och intäkterna från boende steg på med 57 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Den amerikanska tioåringen var upp 14 punkter till 2,84 procent.

Graf: S&P 500 fredagen den 5 augusti

Källa: Infront

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Virgin Galactic - I dag

{point.key}

Twilio A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -