Case Fair Play ökade 0,36 procent i juli - köpt obligationer i MGI (Finwire)

2022-08-15 10:50

Fonden Case Fair Play steg 0,36 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 5,06 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Andreas Rask.

Inledningsvis skriver förvaltaren att volatiliteten i juni följde med in i juli som präglades av centralbankskommunikationer kring inflationstakten. Både ECB och FED höjde styrräntorna med 50 respektive 75 punkter.

Trots stigande räntor och hög inflation har räntorna ändå backat under månaden vilket förvaltaren menar beror på att marknaden börjat fokusera på den framtida svagare konjunkturen. Förvaltaren beskriver det som en sorts dragkamp mellan två orosmoment, hög inflation å ena sidan och svag konjunktur å andra sidan.

Enligt förvaltaren fungerar sysselsättningssiffrorna som en temperaturmätare för hur många räntehöjningar ekonomierna klarar av.

Förvaltaren kommenterar även rapportperioden för det andra kvartalet som överlag beskrivs som hyggliga. Bolagen kommunicerar dock marginellt mjukare utsikter för helåret och förvaltaren poängterar att det trots allt tar ett par kvartal tills de höjda prisnivåerna på insatsvaror till fullo slagit igenom.

Under månaden har fonden köpt obligationer i MGI.

Vid månadsskiftet uppgick durationen i fonden till 0,50 år och running yield var 8,15 procent.

Case Fair Play, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 0,36
Fond i år, förändring i procent -5,06

Joel Johansson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Case Högräntefond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -