ERICSSON
MAKROPRESS HOTAR EJ VONAGE TILLVÄXTUTSIKT- VONAGECHEF (Direkt)

2022-09-26 19:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ericssons förvärvade verksamhet Vonage, som numera ingår i Ericssons nya segment Enterprise, räknar inte med att kortsiktiga negativa makroekonomiska faktorer kommer att påverka verksamhetens långsiktiga tillväxtutsikter.

Det sade Rory Read, vd för Vonage och chef över affärsområde Global Communications Platform inom Ericsson, vid en presentation på måndagskvällen.

Kommentaren kom på en fråga från en analytiker om Vonagechefen var orolig över tillväxtutsikterna och hänvisade till att konkurrenten Twilio tidigare i september lämnat besked om neddragningar av personalstyrkan.

"Negativa makrofaktorer kommer och går. Jag tror att vi kommer att få se makropress i 3-4 kvartal, kanske 5 kvartal. Det kommer att påverka alla", sade Rory Read.

Han påpekade samtidigt att Vonage marknad växer i en hög takt och befinner sig i en tidig fas, så den kommer att fortsätta att växa.

"Även om det kommer att vara en viss press kortsiktigt så kommer marknaden växa i alla fall. Vi tror att den kommer att visa substantiell tillväxt på 3, 5, 7 års sikt", sade Rory Read.

Efter att Ericsson köpt Vonage kan bolaget dra nytta av Ericssons starka marknadsposition globalt och expertis, vilket Rory Read ser som en konkurrensfördel.

"Ericsson har kunskapen och expertisen kring näten och det är det ingen annan som har. Det är därför jag tror att kombinationen (Ericsson och Vonage, reds anm) är så kraftfull", sade han.

Enligt Vonage väntas bolagets totala adresserbara marknad, TAM, för molnkommunikationstjänster växa i en årlig genomsnittlig takt på 16 procent, från 41 miljarder dollar 2021 till 73 miljarder dollar 2025.

Huvudspåret för Vonage är att växa organiskt, men bolaget kan även tänka sig att göra selektiva förvärv om det dyker upp passande lösningar. Det behöver inte konsolidera med någon annan större aktör på marknaden, enligt Rory Read.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Ericsson A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -