CREDIT SUISSE
AKTIEN FALLER 10% EFTER ORO FÖR FINANSIERINGEN (Direkt)

2022-10-03 09:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Schweiziska banken Credit Suisses aktie föll med 10 procent i måndagens öppning efter att marknadens oro ökat för hur den långsiktiga finansieringen ska tryggas.

Credit Suisse har under helgen försökt dämpa oron för att banken ska behöva ta in nytt kapital samtidigt som aktiekursen rasat till rekordlägsta via brev till anställda och samtal till investerare och kunder.

Under september är aktien ned med närmare 30 procent och spreadarna på dess CDS:er, som kan nyttjas av investerare som försäkring mot finansiell risk såsom konkurs, har ökat markant i takt med att det rapporterats att banken överväger ta in nytt kapital.

Bankens vd, Ulrich Koerner förnekade uppgifter om att Credit Suisse formellt tagit kontakt med investerare för att ta in kapital och hävdade att åtgärder vidtas för att undvika just ett sådant drag samtidigt som aktien är på rekordlägsta, enligt Financial Times.

I senare kommentarer till Reuters uppgav bankens företrädare att andra vägar för att lösa kapitalbehov kan vara avyttringar av verksamhet samt att detaljer i frågan kommer den 27 oktober i samband med delårsrapporten.

Tidigare har det bland annat kommunicerats att investmentbanken ska delas i tre och att andra delar ska lämnas för att balansera risken i banken efter ett flertal skandaler och kollapser i bolag som tagit stora lån via Credit Suisse. Dessa skandaler inkluderar bland annat det kollapsade Greensill, som erbjöd leverantörskedjefinansiering och tillika kollapsade hedgefonden Archegos.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -