Anoto Group
Anoto vill göra två riktade emissioner på totalt 3 miljoner kronor (Finwire)

2022-10-04 09:16

Teknikbolaget Anoto har beslutat om att göra en riktad nyemission av units på cirka 1 miljon kronor före emissionskostnader. Därutöver har styrelsen beslutat att kalla till en extrastämma för att rösta om ytterligare en riktad nyemission, enligt ett pressmeddelande.

Den riktade emissionen avser units, där varje unit består av tre aktier och en teckningsoption av serie 2022/23.

Teckningskursen per unit är 1,80 kronor per aktie, vilket motsvarar en teckningskurs på 0,60 kronor per aktie. Varje teckningsoptionen berättigar till teckning av en ny aktie till teckningskursen 0,60 kronor per aktie.

Enligt Anoto är utspädningseffekten från den riktade emissionen cirka 0,7 procent, och ytterligare 0,2 procent om samtliga teckningsoptioner utnyttjas.

Emissionen riktas till ett begränsat antal på förhand vidtalade investerare, skriver bolaget.

Vad gäller den andra emissionen är målet att dra in 2 miljoner kronor genom emittering av högst 3,33 miljoner aktier. Därutöver kommer också 1,11 miljoner teckningsoptioner av serie 2022/2023 att emitteras. Också här handlar det om en emission av units, där varje unit består av tre aktier och en teckningsoption. Teckningskursen för units och optionen är densamma som i ovannämnda emission. Den här emissionen väntas tecknas av bolagets styrelseordförande Jörgen Durban och vd Joonhee Won.

Den andra emissionen innebär en utspädningseffekt på cirka 1,4 procent, samt ytterligare 0,4 procent om optionerna nyttjas fullt ut.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

Anoto Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -