Donald Trump stämmer CNN på 475 miljoner dollar (Finwire)

2022-10-04 08:55

Den tidigare amerikanska presidenten Donald Trump stämmer nu mediejätten CNN på totalt 475 miljoner dollar, motsvarande nära 5,2 miljarder kronor.

Trump menar att CNN bedrivit en kampanj mot honom som präglats av förtal och att mediajätten syftat till att använda sitt inflytande till att bekämpa honom politiskt. Stämningen omfattar 29 sidor.

"Som en del av sin samordnade ansträngning att luta den politiska balansen åt vänster har CNN försökt att smutskasta käranden med en rad alltmer skandalösa, falska och ärekränkande etiketter som 'rasist', 'rysk lakej', 'upprorsmakare' och slutligen 'Hitler'", står det i stämningsansökan, enligt Sky News.

Advokaterna lyfter också fram flera inslag där kanalen har jämfört Trump med Hitler. Stämningen har lämnats in i Fort Lauderdale, Florida.

Trump själv är under utredning från Justitiedepartementet på grund av att han förvarat statliga dokument vid sin fastighet Mar-a-Lago efter att han förlorat presidentvalet och lämnat presidentposten. I New York är han tillsammans med sin familj också stämd.

Donald Trump har ännu inte meddelat om han avser att ställa upp i nästa presidentval.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -