AAK
SKA DUBBLA RÖRELSERESULTAT PER KILO TILL 2030 - VD (Direkt)

2022-11-29 15:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Specialfettsbolaget AAK har satt som ambition att dubbla bolagets rörelseresultat per kilo till år 2030.

Det sade AAK:s vd Johan Westman under bolagets kapitalmarknadsdag på tisdagen.

I det tredje kvartalet skrevs AAK:s rörelseresultatet per kilo till 1:35 kronor, mot 1:05 kronor ett år tidigare, en ökning med 28 procent. Valutaomräkningseffekten uppgick till 0:21 kronor och rörelseresultatet per kilo omräknat till fasta växelkurser förbättrades med 9 procent.

För att nå det nya målet vad gäller rörelseresultatet kommer AAK sannolikt behöva förvärva delar av tillväxten, konstaterar vd:n under kapitalmarknadsdagen. Han säger vidare att det finns möjligheter på alla bolagets olika marknader, men att de letar efter "game changers" som kan transformera AAK:s verksamhet.

Bolaget strävar samtidigt mot att växa "snabbare" än de prioriterade marknaderna som AAK är verksamma på. AAK bedömer tillväxten på dessa att vara runt 4-6 procent.

Johan Westman var dock noga med att betona att de nya målsättningarna inte är uppdaterade finansiella mål utan mer lösa ambitioner som AAK strävar mot.

AAK har sedan tidigare uttalade finansiella mål om att växa snabbare än marknaden i stort samt att generera starka kassaflöden. Vidare är målsättningen att rörelseresultatet ska förbättras med i genomsnitt 10 procent per år.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt AB


AAK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -