OSSDSIGN
AVSER GÖRA RIKTAD NYEMISSION OM CA 65 MLN KR (NY) (Direkt)

2022-11-29 17:54

(tillägg: från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ossdsign avser genomföra en riktad nyemission om cirka 65 miljoner kronor till svenska och internationella institutionella investerare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade nyemissionen genomförs för att finansiera bolagets expansionsplaner och tillväxt i linje med bolagets strategi "ASCENT25".

Tillväxtstrategin innebär bland annat att bygga en global verksamhet för benersättningsprodukter, accelerera tillväxten i USA, expandera bolagets produktportfölj och accelerera kliniska program.

Styrelsen har även övervägt möjligheten att anskaffa nödvändigt kapital genom en företrädesemission. Styrelsen har gjort bedömningen att en företrädesemission skulle varit väsentligt mer tidskrävande att genomföra och därmed inneburit ökad exponering för marknadsrisk jämfört med en riktad emission. Dessutom, givet den volatilitet som har kunnat observeras på marknaden under 2022, och som fortsatt pågår, har styrelsen gjort bedömningen att en företrädesemission skulle krävt betydande garantiåtaganden från ett garantikonsortium, vilket skulle medfört ytterligare kostnader och/eller ytterligare utspädning.

Teckningskursen för aktierna i emissionen kommer att fastställas genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande som kommer att avslutas innan börsöppning den 30 november.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


OssDsign - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -