AVANZA
RB-RÄNTEHÖJNING PÅVERKAR EJ RÄNTENETTO LIKA MYCKET SOM TIDIGARE (Direkt)

2022-11-30 08:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Avanza meddelar att Riksbankens höjning av styrräntan med 75 punkter förra veckan, med effekt från 30 november, inte kommer att påverka Avanzas räntenetto positivt i samma utsträckning som tidigare räntehöjningar. Detta eftersom räntehöjningen den till största del kommer att delas med kunder.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Räntenettokänsligheten för den senaste styrräntehöjningen på 75 punkter uppskattas påverka räntenettot positivt med omkring 50 miljoner kronor på årsbasis, baserat på volymerna per tredje kvartalets utgång.

I dag, onsdag, höjs räntan på Avanzas eget sparkonto riktat mot företagskunder från 1,10 procent till 1,50 procent. Från och med 1 januari 2023 införs även ränta på likvida medel på ISK, Aktie- och fondkonto samt Kapitalförsäkringar.

Avseende Avanzas internt finansierade bolån, som villkorsmässigt är direkt kopplat till styrräntan, genomförs räntehöjningen först 1 februari 2023. Räntan på värdepapperskrediten höjs med i genomsnitt 0,35 procent från och med 7 december 2022.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Avanza Bank Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -