Karolinska Development
Karolinska Development tecknade sin andel i Ossdsigns riktade nyemission (Finwire)

2022-11-30 06:57

Life science-investmentbolaget Karolinska Developments portföljbolag Ossdsign har genomfört en riktad nyemission på 65,5 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen riktades till ett antal institutionella investerare, däribland Adrigo Small & Midcap och Lancelot Asset Management. Karolinska Development är en av de större ägarna i Ossdsign och tecknade sin pro-rata andel i emissionen till ett belopp om 7,2 miljoner kronor.

Syftet med emissionen är att finansiera Ossdsigns fortsatta arbete med att bygga en global verksamhet för kommersialiseringen av bolagets benersättningsprodukter, accelerera tillväxten i USA, expandera produktportföljen och främja de kliniska programmen.

Teckningskursen per ny aktie i den riktade nyemissionen uppgick till 4,60 kronor och fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Detta motsvarar en rabatt om 5,5 procent jämfört med de senaste tio dagarnas volymvägda genomsnittskurs.

Karolinska Developments samlade ägande i Ossdsign, inklusive indirekt innehav via KCIF Co-Investment Fund, uppgår efter den riktade nyemissionen till 10,4 procent.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

OssDsign - I dag

{point.key}

Karolinska Development B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -