TIETOEVRY
STRATEGISK ÖVERSYN OMRÅDENA TRANSFORM, CONNECT (NY) (Direkt)

2022-11-30 07:47

(Tillägg: från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) IT-tjänsteföretaget Tietoevry inleder en strategisk översyn av sina affärsområden Tietoevry Transform och Tietoevry Connect, som en sammanslagen verksamhet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget ska utvärdera strategisk alternativ för den sammanslagna verksamheten, inklusive en potentiell försäljning eller separatnotering.

Den strategiska utvärderingen av Transform och Connect väntas ta 12-18 månader, uppger Tietoevry.

Sammanslaget skulle affärsområdena Tietoevry Transform och Tietoevry Connect bli en nordisk aktör inom managed services och transformation, med fler än 1.000 nordiska kunder inom företagssektorn och offentlig sektor. Sammantaget skulle verksamheten ha årliga intäkter på omkring 1,2 miljarder euro med omkring 8.700 anställda globalt.

De avsedda åtgärderna skulle positionera kvarvarande Tietoevry som ett mjukvaru- och digital engineering-bolag. Den kvarvarande verksamheten har årliga intäkter på omkring 1,7 miljarder euro och omkring 16.000 anställda.

Tietoevry kommer att skapa en självständig legal enhet för verksamheterna Transform och Connect för att skapa ett strukturellt oberoende från Tietoevry Group, heter det i pressmeddelandet.

I samband med halvårsrapporten i juli meddelade Tietoevry att bolaget inledde en strategisk översyn av Banking-enheten för en möjlig separatnotering.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


TietoEVRY Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -