Tietoevry
Tietoevry ser över alternativ för två enheter - kan säljas eller knoppas av (Finwire)

2022-11-30 07:27

It-konsulten Tietoevry meddelar att man har påbörjat en process för att utvärdera strategiska möjligheter för två enheter Tietoevry Transform och Tietoevry Connect, enligt ett pressmeddelande.

Enheterna kan såväl säljas som knoppas av och börsnoteras. Processen väntas ta 12-18 månader.

De två verksamheterna omsätter cirka 1,2 miljarder euro per år, har över 1 000 kunder och cirka 8 700 anställda runt om i världen. Enheterna arbetar med transformation och managed services, vilket är outsourcing.

"Idag tillkännager vi ett stort steg i genomförandet av vår strategi. Vi är omformar vår portfölj för att skapa en tydlig identitet och ett högre aktieägarvärde genom att genom att separera hanterade tjänster och omvandlingsverksamheter från mjukvaru- och digital ingenjörsverksamhet", säger vd Kimmo Alkio i en kommentar.

Han fortsätter.

"Genom separationen kommer verksamheterna att bli mer konkurrenskraftiga och påskynda värdeskapandet. Vi anser att de planerade åtgärderna skapar bättre resultat för alla intressenter."

Tietoevry uppger att man genom detta kan lägga fokus på digitala ingenjörsbenet och mjukvarudelen. Den verksamheten har cirka 16 000 anställda globalt och cirka 1,7 miljarder euro i omsättning. Beslutat påverkar alltså inte enheterna Tietoevry Create, Tietoevry Care,
Tietoevry Industry och Tietoevry Banking business. Det påverkar inte heller den pågående strukturöversynen av Tietoevry Banking.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

TietoEVRY Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -