AlzeCure Pharma
Alzecure presenterar nya data för Alzsatin-plattformen vid CTAD (Finwire)

2022-12-01 10:17

Forskningsbolaget Alzecure presenterade prekliniska data för AC-0027875 vid den vetenskapliga konferensen CTAD i San Francisco. Substansen har tagits fram genom bolagets Alzstatin-plattform.

Presentationen innehöll data som visar på substansens potenta effekter på amyloid produktion, vilket indikerar att substanser i Alzstatin-plattformen är lovande som en preventiv och sjukdomsmodifierande behandling av tidig Alzheimers sjukdom, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

AC-0027875 är en så kallad gamma-sekretasmodulator (GSM) och data visade på sänkningar av toxisk Aβ42-produktion på över 50 procent in vivo.

"GSM uppvisar flera nyckelegenskaper som särskiljer sig från antikroppbehandlingar, bland annat att den kan tas i tablettform, lätt tar sig över blod-hjärn barriären samt kan produceras mer kostnadseffektivt", skriver bolaget.

Blod-hjärnbarriären är mycket tätt sammanfogade kapillärväggar i hjärnans blodkärl som skyddar hjärnvävnaden från potentiellt giftiga ämnen.

- Vi ser ett stort intresse inom området för Alzstatin då den erbjuder tillgång till en potentiellt preventiv oral terapi, som är icke-invasiv för patienter och med dessa nya data stärks ytterligare de kommersiella möjligheterna för vår forskningsplattform Alzstatin, kommenterar Martin Jönsson, vd på Alzecure Pharma.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

AlzeCure Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -