IPO
PRISLAPP PÅ LUMEN RADIO SER OKEJ UT, TECKNA - AFV (Direkt)

2022-12-02 15:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Affärsvärlden kan tänka sig att teckna aktier i Lumen Radio inför noteringen på Nasdaq First North.

"Prislappen ser tillräckligt låg ut för att Lumen Radios IPO ska fungera trots det skakiga börshumöret", argumenterar tidningen i en översiktlig granskning av bolaget inför dennes notering den 8 december.

Enligt Affärsvärldens IPO-guide hittar tidningen inga varningsflaggor i Lumen Radio. "Investerare bör dock vara medvetna om att det efter IPO (notering reds anm) lär uppstå ett så kallat 'överhäng' i aktien. Det framgår tydligt i prospektet att de aktieägare som säljer i samband med erbjudandet inte har som strategi att äga noterade bolag", poängterar Affärsvärlden.

Tidningen belyser samtidigt att det finns personer med rätt erfarenhet på plats. Bolagets vd satt till exempel i Plejds styrelse 2015-18 och ägaren/styrelseledamoten Nicolas Hassbjer är medgrundare av HMS Networks som är ett mångmiljardbolag inom industriell kommunikation.

Det finns främst två frågor kring Lumen Radio som Affärsvärlden ser det; hur mycket tillväxt finns kvar att skörda inom proffsbelysning för event och film? Samt frågan om bolaget lyckas få ett genombrott i andra nischer inom affärsområdet B&ICS.

Trots frågorna anser tidningen att prislappen ser "okej ut". De noterar att uppslutningen av ankarinvesterare är bra vilket "till stor del kompenserar det negativa intrycket av utförsäljningarna från befintliga ägare".

"Största risken är att Lumen Radio just nu seglar på en övergående tillväxtvåg inom proffsbelysning och vänder till sämre siffror framöver", konstateras det.

I sitt huvudscenario ser Affärsvärlden en avkastning i ett flerårsperspektiv om 43 procent medan deras optimistiska scenario visar på en avkastning om hela 216 procent. Tidningens pessimistiska scenario visar å andra sidan på en avkastning om -34 procent.

Nyhetsbyrån Direkt gjorde nyligen en tv-intervju med Lumen Radios vd Alexander Hellström.

Foto: Nyhetsbyrån Direkts reporter Johan Lind intervjuar Lumen Radios vd Alexander Hellström till höger.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt AB


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -