VIMAB
AVSIKTSAVTAL KÖPA AOO CNC FÖR TOTALT 23 MLN KR (Direkt)

2022-12-05 08:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vimab har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva AoO CNC, ett bolag som bedriver verksamhet inom avancerad mekanisk bearbetning inom CNC svarvning/fräsning och skärande bearbetning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

AoO CNC är baserat i Svalöv i Skånes län. Rörelseintäkterna för de senaste tolv månaderna per den 31 maj 2022 uppgick till 16,4 miljoner kronor, med ett justerat ebitda om cirka 5 miljoner kronor, vilket motsvarar en justerad ebitda-marginal om 30 procent.

Transaktionen sker till en total köpeskilling om 23,3 miljoner kronor. Den initiala köpeskillingen uppgår till 16,3 miljoner kronor, fördelat på en kontant betalning om 9,3 miljoner och Vimab-aktier till ett värde av 7,0 miljoner. Vidare kan två tilläggsköpeskillingar betalas ut, förutsatt att säljarna uppnår i förväg fastställda mål. De två potentiella tilläggsköpeskillingarna uppgår till maximalt 3 miljoner kronor för de kommande tolv månaderna efter förvärvet och 4 miljoner kronor för de tolv efterföljande månaderna.

Vimab bedömer att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på bolagets resultat per aktie under verksamhetsåret 2023.

Transaktionen är villkorad av Vimabs så kallade due diligence samt att parterna kommer överens om att ingå ett aktieöverlåtelseavtal. Undertecknande av aktieöverlåtelseavtal samt tillträde är planerat till första kvartalet 2023.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Vimab Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -