ASCELIA PHARMA
REDEYE SER NEGATIV KURSREAKTION SOM ÖVERDRIVEN (Direkt)

2022-12-06 11:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Redeye bedömer att den inledande negativa kursreaktionen i forskningsbolaget Ascelia Pharma på tisdagen är överdriven. Utsikterna för att Ascelia Pharma ska nå ett framgångsrikt utfall av fas 3-studien Sparkle är positiva, enligt Redeye.

Det framgår av en analyskommentar på tisdagen.

Goda nyheter från bolaget är enligt Redeye även klarheten kring slutförandet av studien och den efterföljande utläsningen. Denna bedömning omfattar då även beskedet om att ge en uppdatering av läget för patientrekryteringen i Sparkle-studien den sista fredagen i varje månad.

Enligt den uppdaterade studieplanen för Sparkle kommer 80 patienter att rekryteras gentemot tidigare planerade 200 patienter.

Mindre goda nyheter är enligt Redeye att målet att rekrytera 200 patienter kvarstod så sent som vid den senaste rapporten för det tredje kvartalet. Å andra sidan är det enligt analyshuset förståeligt med tanke på FDA-processen om att besluta om en mindre studie.

Redeye ser uppdateringen som fundamentalt positiv, men det kan också skapa viss osäkerhet kring den statistiska styrkan för studien och den tidigare transparensen.

Med utsikterna för 2023 bedömer Redeye att Ascelia Pharma befinner sig i en bättre position att gå vidare med partnerskapsdiskussioner. Det är även positivt för bolaget vad gäller behovet av att tillgängliggöra kapital för tillväxt för att stödja en USA-lansering och för att driva bolagets andra projekt, Oncoral, framåt som fortsatt är pausat.

Vid klockan 11.20 på tisdagen var Ascelia Pharma ned 27 procent på Stockholmsbörsen.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Ascelia Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -