BHG
VILL GÖRA RIKTAD EMISSION 800 MLN KR, GER ORDERINFO (NY) (Direkt)

2022-12-06 17:49

(Tillägg: sista stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) BHG Group, e-handlare inom bygg- och heminredningsprodukter, avser att utreda förutsättningarna för att genomföra en riktad nyemission om cirka 800 miljoner kronor, till svenska och internationella institutionella investerare genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets största aktieägare EQT, Ferd och Vitruvian har uttryckt sitt stöd för emissionen och avser att delta i emissionen med ett betydande belopp, enligt pressmeddelandet.

Syftet med emissionen är att öka den finansiella flexibiliteten för att stödja framtida tillväxtinitiativ och stärka bolagets finansiella position genom att minska nettoskuldsättningen, enligt BHG.

I delårsrapporten för det tredje kvartalet 2022 kommunicerades att BHG förväntar sig en utmanande omvärld de kommande 12–18 månaderna. Bolagets preliminära bedömning är att orderingången under perioden oktober–november 2022 inklusive Black Week i stort sett har utvecklats i linje med den organiska tillväxten för det tredje kvartalet 2022.

Teckningskursen samt det totala antalet aktier kommer att fastställas genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande som kommer att genomföras av Carnegie, Danske Bank och SEB. Prissättning och tilldelning väntas ske innan handeln på Nasdaq Stockholm påbörjas den 7 december.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


BHG Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -