Carl Pei vill utmana Iphone i USA (Finwire)

2022-12-06 11:18

Kinesiska mobiltillverkaren Oneplus medgrundare, svenske Carl Pei, har planer på att utmana Apples Iphone i USA. Det rapporterar CNBC.

Med sitt bolag Nothing med säte i Storbritannien har man inlett tidiga samtal om en lansering över andra sidan Atlanten. Det uppger Pei till ekonomikanalen.

Nothing lanserade i somras mobilen Phone (1), som befinner sig i mellanprissegmentet och har en design och specifikationer liknande Apples Iphone SE. Mobilen finns för närvarande bara i Europa, Mellanöstern och Asien.

USA-lanseringen uteblev för att det krävdes mycket mer teknisk support till operatörer, vilket bolaget inte kände det var redo för, sade Pei. Men nu vill man lansera och det förs diskussioner med vissa operatörer om en potentiell lansering, tillade Pei.

Nothing har mer än fördubblat sin personal till 400 och räknar med att tiodubbla omsättningen till cirka 250 miljoner dollar under 2022, jämfört med året innan. Bolaget går dock alltjämt med förlust. Enligt Pei är målet att nå lönsamhet under 2024.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -