MINESTO
TVÅ SAMARBETSAVTAL FÖR PROJEKTUTVECKLING I INDONESIEN (Direkt)

2022-12-06 11:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Minesto, som utvecklar teknologi för produktion av förnybar el ur havet, har tecknat två samarbetsavtal för projektutveckling i Nusa Tengara Barat-regionen i Indonesien.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Dels har ett samförståndsavtal undertecknats mellan Minesto och regionala Eco Regions Indonesia, och dels har en avsiktsförklaring tecknats mellan Minesto och regionen Nusa Tengara Barat (NTB).

Initiativet är en del av Minestos bredare marknadsetablering i Sydostasien, uppger bolaget. Tillgången till havsströmmar gör Nusa Tengara Barat-regionen till en gynnsam inträdesmarknad för Minesto i Indonesien, anser bolaget.

Samarbetsavtalen inkluderar studier av naturresursen, infrastruktur samt finansiering och bygger på samarbete för att integrera Minestos teknik i en helt förnybar energimix i regionen.

"Minesto har tagits emot med stort och seriöst intresse och engagemang av en rad aktörer i Indonesien. Vår medverkan i Sweden-Indonesia Sustainability Partnership (SISP) Energy Alliance på regeringsnivå stöder ytterligare implementeringsplanen för att bygga hållbar och kostnadseffektiv elproduktion baserad på vår teknik i Indonesien", säger Minestos vd Martin Edlund.

Indonesien består av mer än 17.000 öar, som alla är beroende av fossil energi som kol och diesel.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Minesto - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -