AGCM Asia Growth ökade 18,3 procent i november - stark utveckling i Kina under månaden (Finwire)

2022-12-07 14:14

Fonden AGCM Asia Growth RC SEK steg 18,3 procent i november. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 5,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Gustav Rhenman.

Inledningsvis skriver förvaltaren att de pågående demonstrationerna i Kina gällande pandemirestriktionerna har lett till att investerare nu tror att Kinas nolltoleransstrategi gradvis kommer överges framöver. Kinesiska myndigheter har också under månaden annonserat ytterligare stöd till fastighetssektorn i landet.

Xi Jinping turnerade efter partikongressen runt till flera länder för att främja handel och locka fler utländska investeringar till Kina. Farhågor som uttryckts av västerländsk finansmedia gällande att Xi Jinping är ett hot mot privata entreprenörer har samtidigt lättat, menar förvaltaren.

Vidare skriver förvaltaren att en stor del av världens största investmentbanker har nu ökat allokeringen mot kinesiska aktier igen och rekommenderar sina klienter att investera i landet. Bland bankerna finns Morgan Stanley, JP Morgan, Citibank och Goldman Sachs.

En av Singapores tre största banker meddelade i början av året att de skulle förvärva Citigroups konsumentföretag i Indonesien, Malaysia, Thailand och Vietnam. Förvärvet förväntas dubbla bankens befintliga kundbas på de fyra marknaderna. Förvärven i Malaysia och Thailand är färdigställda medan förvärven i Indonesien och Vietnam förväntas färdigställas under 2023.

Avslutningsvis skriver förvaltaren att aktiemarknaden i Vietnam stabiliserades i november. Landets största fastighetsutvecklare återhämtade sig med 21 procent, efter en rad olika åtgärder regeringen har genomfört för att återställa förtroendet för fastighetsmarknaden.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Alibaba Group, China Mobile och China Resources Land med portföljvikter om 6,8, 5,3 respektive 4,9 procent.

AGCM Asia Growth RC SEK, % november, 2022
Fond MM, förändring i procent 18,3
Fond i år, förändring i procent 5,2

Linn Wirdemo
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

AGCM Asia Growth RC SEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -