BEIJER ELECTRONICS
ÄR PÅ MARKNADER SOM VISAR GOD TILLVÄXT - VD (Direkt)

2022-12-07 14:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Beijer Group, som i huvudsak består av affärsenheterna Beijer Electronics och Westermo, är verksamma inom marknader och segment med goda underliggande drivkrafter för tillväxt. Bedömningen är att marknaderna globalt växer med 7-15 procent på årsbasis.

Det uppgav vd Jenny Sjödahl under bolagets kapitalmarknadsdag.

Utav Beijer Groups totala omsättning hänförs omkring 16 procent till Amerika, 55 procent till Europa och 26 procent till Asien.

På rullande tolv månader, fram till utgången av det tredje kvartalet i år, har Beijer Group sett en tillväxttakt på 55 procent i Asien, 22 procent i Europa och 62 procent i Amerika. Noterbart är att bolaget haft negativ tillväxt i samband med pandemin 2020.

Vd Jenny Sjödahl ser särskilt stor potential i USA framöver. Det mot bakgrund av landets "Build Back Better"-program som lanserats av president Joe Biden.

"Det kommer göras stora investeringar i nätverksinfrastruktur. Westermo har vunnit affärer i USA som omfattar uppgradering av distributionsnätverk. Kommer man in på en sådan här kund kan man gradvis växa med kunden. De (kunden reds anm) börjar i en viss delstat och sedan fortsätter man växa i fler delstater tillsammans", sade Jenny Sjödahl som ser goda förutsättningar för tillväxt framgent.

Vidare konstaterar vd:n att över 50 procent av Beijers affär är av repetitiv karaktär.

"Det innebär att Beijer kommer få fortsatta order över tid eftersom lösningarna som säljs in ofta sträcker sig mellan 10-15 år", uppgav Jenny Sjödahl.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


Ependion - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -