Sony kapar prognosen för VR2-headsetet rejält efter svag förbeställning - BN (Finwire)

2023-01-31 11:13

Sony har dragit ner prognoserna för satsningen av PlayStation VR2-headsetet rejält. Detta efter att förbeställningarna inte nått upp till förväntningarna och någon väntelista inte är att tala om. Det skriver Bloomberg som har pratat med person med insyn i saken.

Prognosen för leveranserna av VR2-headsetet som släpps 22 februari, uppges ha kapats till hälften, till omkring 1 miljon enheter, i lanseringskvartalet.

Den svaga förbeställningen är ovälkommet för Sony som hoppats att lanseringen av andra generationens headset ska leda till ökad användning av VR-tekniken.

Marknaden idag domineras för närvarande av Meta Platforms Quest-sortiment med 85 procents marknadsandel, enligt IDC-data som nyhetsbyrån hänvisar till.

Sony rankas inte bland de fem största leverantörerna och dess första generationens VR-headset har inte ens säkrat en marknadsandel på 1 procent.

PRVR2 kommer enbart att fungera med PlayStation 5-konsolen.

Företaget planerar att leverera 1,5 miljoner enheter mellan april och mars nästa år, enligt källorna, en siffra som kan komma att justeras utifrån hur efterfrågan utvecklar sig.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -