USA vänder sig till Indien för att flytta tillverkning från Kina (Finwire)

2023-02-01 12:04

Biden-administrationen vänder sig till Indien för att flytta kritiska tekniska försörjningskedjor bort från Kina och andra länder som man menar använder tekniken för att destabilisera den globala säkerheten. Det skriver Wall Street Journal.

Administrationen höll i veckan möten med en delegation av indiska tjänstemän och amerikanska industriledare, i syfte att underlätta teknikutveckling och investeringar i Indien.

De utmaningar som uppstår till följd av Pekings växande globala inflytande har haft "en djupgående inverkan på tänkandet i Delhi, precis som de har haft en djupgående inverkan på tänkandet i andra huvudstäder", sade Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan till reportrar i tisdags.

Mötena kommer i kölvattnet av ett avtal med Japan och Nederländerna om att börja begränsa exporten av avancerad chiptillverkningsutrustning till Kina, vilket är ett led i Bidenadministrationens ansträngningar att bromsa Kinas militära utveckling genom att minska tillgången till avancerad teknik, skriver tidningen.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -