Kindred Group
Kindreds vd övertygad om att kunna nå målen (Finwire)

2023-03-17 14:43

Bettingbolaget Kindreds vd Henrik Tjernström är övertygad om att bolaget kan nå sina finansiella mål. Det uppger han i en intervju med EGR.

Uttalandet ges efter att fjolåret varit ett tufft år för Kindred, enligt Tjernström.

“Vi har mycket att göra, och vi har satt upp ambitiösa mål för 2025 och en underliggande ebitda-guidning på 200 miljoner pund för helåret 2023. Jag är helt övertygad om att vi kommer att uppnå detta, och som ett team kommer vi att genomföra den strategi vi har fastställt”, säger Tjernström.

I intervjun sade Tjernström också att bolaget tänker fortsätta jobba mot att minska antalet intäkter från skadligt spel till 0 procent. Siffran uppgick till 3,3 procent per fjärde kvartalet. Då ambitionen är att komma ner till noll vid slutet av innevarande år, lär det blir tufft, medger Kindred-chefen.

“Men vårt engagemang och fasta åtagande kvarstår, och vi kommer att fortsätta att rapportera om vår andel av intäkterna från högriskkunder tills vi har nått vår ambition. Vi vet att detta minskar risken i vår kunddatabas och därmed förbättrar kvaliteten på våra intäkter”, avslutar han.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -