SKISTAR
SER NY TREND I ÖKAD STUGUTHYRNING PÅ EGEN HAND - VD (Direkt)

2023-03-21 09:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Skidturismbolaget Skistar har sett en ny trend på bolagets destinationer, där stugägare väljer att hyra ut på egen hand via sajter, appar och sociala medier som till exempel Airbnb, Blocket och Facebook. Skistars vd Stefan Sjöstrand nämner de möjligheter som trenden medför för bolaget.

"Vi har liten lönsamhet i vår förmedlingsverksamhet. Däremot betyder det att fler gäster kommer till oss på våra anläggningar så vi är väldigt positiva", säger Stefan Sjöstrand till Nyhetsbyrån Direkt. "Vi har en stark trend som innebär att folk vill semestra på hemmaplan", fortsätter han.

Bokningsläget för vintersäsongen 2022/2023 ligger på minus 10 procent jämfört med samma period föregående år, framgår det av delårsrapporten på tisdagen.

Trots bokningsläget kan Skistar redovisa ett vad bolagets vd med två ord summerar som "starkt resultat".

En anledning till det är just den ovan nämnda trenden med uthyrning på egen hand. Dessutom uppvisar Skistars gäster fortsatt en trend mot bokningar närmare inpå skidsemestern, något som Skistar redan har uppmärksammat i samband med tidigare rapporter.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


SkiStar B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -