Case All Star
Case All Star minskade 0,23 procent i februari - lyfter fram mobilspelsbolagen (Finwire)

2023-03-23 08:35

Fonden Case All Star minskade 0,23 procent i februari. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,32 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av förvaltaren Tom Andersson.

Under månaden föll de amerikanska och europeiska inflationssiffrorna mindre än väntat, vilket fick räntemarknaden att handla upp räntorna till en än högre nivå.

Förvaltaren är fortsatt försiktig gällande fastighetssektorn samt bolag som har exponering mot bygg- och konsumentbranschen.

Inom industrisektorn föredrar man bolag som har exponering mot marknader med strukturell tillväxt så som infrastruktur, IT-infrastruktur, kommunikation men också bolag som är verksamma inom elektrifiering och energieffektivisering.

Vidare lyfter man mobilspelsindustrin. Förvaltaren anser att sektorn gynnas av en strukturell tillväxt och en låg cyklikalitet. Andersson menar att branschen straffats allt för hårt av marknaden.

"Det stämmer att spelandet har minskat efter pandemin men vi tycker att marknaden, som den ofta gör, reagerat för starkt. Efter att bolagen rapporterat under februari månad kan vi konstatera att vi fick rätt i att människor fortsätter att spela spel även när den ekonomiska aktiviteten i samhället avtar. Stillfront, Enad Global 7 och Media and Games rapporterade alla tre bättre siffror än förväntat", avslutar förvaltaren.


Case All Star, % februari, 2023
Fond MM, förändring i procent -0,23
Fond i år, förändring i procent 6,32

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Case All Star Småbolag A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -