SWEDISH STIRLING
STYRELSEN REKOMMENDERAR INTE TEXELS BUD (OMS) (Direkt)

2023-03-23 05:59

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Swedish Stirlings styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna att inte acceptera Texels bud på 0:0999 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen är densamma som tidigare kommunicerat: Swedish Stirlings finansiella situation medger inte fortsatt drift under budperioden.

Swedish Stirlings styrelse säger sig också ha varit i kontakt med bolagets större långivare, däribland ägare av konvertibler, vilka enligt styrelsen inte motsätter sig en ordnad avveckling.

I samband med offentliggörandet av bokslutskommunikén och kallelsen till den extra bolagsstämman offentliggjordes även att styrelsen bedömde att det inte fanns något alternativ till likvidation.

"Styrelsen ställer sig positiv till ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna men konstaterar att den föreslagna indikativa tidplanen med en acceptperiod som avses avslutas omkring den 2 juli 2023 inte är hållbar eftersom det, till följd av Swedish Stirlings finansiella ställning, saknas förutsättningar att fortsätta verksamheten under en sådan utdragen period", skriver styrelsen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -