ALBERT
ÄGARDUONS SÅLDA AKTIER KÖPTES FRÄMST AV BEFINTLIGA ÄGARE (Direkt)

2023-03-30 09:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den aktieförsäljning i utbildningsteknikbolaget Albert som grundarduon Salman Eskandari och Arta Mandegari gjorde nyligen, och som rapporterades i onsdags, skedde främst till större befintliga aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagen.

"Vi har sålt av privatekonomiska skäl. Det var en effektiv och smidig process där majoriteten av aktierna såldes till större befintliga aktieägare vilket vi anser som väldigt positivt. Bolaget står fortsatt starkt och befinner sig i en enormt spännande fas och marknadsposition. Det finns en stor potential att realisera. Vår tilltro på bolagets framtidsutsikter är således fortsatt starka och intakta", uppger grundarna Arta Mandegari och Salman Eskandari.

Aktierna såldes enligt tidigare besked till en kurs om 10 kronor och inbringade grundarna cirka 5,1 miljoner kronor vardera.

Försäljningarna innebar att Salman Eskandari och Arta Mandegari minskade sina innehav i Albert från nära 900.000 aktier, eller drygt 5 procent av aktierna, till att totalt äga 377.000 aktier, motsvarande 1,5 procent vardera av bolaget, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Arta Mandegari är även vd för Albert medan Salman Eskandari har titeln vice vd.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


eEducation Albert - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -