TOBII
SVAG FÖRSÄLJNINGSSTART PSVR2 ENLIGT ANALYSFIRMAN IDC- BN (Direkt)

2023-03-30 15:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Analysfirman IDC räknar med att Sonys försäljning av Playstation VR2-headsets (PSVR2), där Tobiis eyetracking-teknik ingår, blir färre än 300.000 under de första veckorna på marknaden, vilket enligt analysfirman beskrivs som en "svag" lansering.

Det skriver Bloomberg News.

Enligt IDC:s estimat kommer omkring 270.000 enheter av PSVR2 säljas mellan lanseringen den 22 februari och slutet av mars.

Sony har tidigare haft ett högt uppsatt mål om att göra omkring 2 miljoner enheter för lanseringsfönstret för PSVR2, rapporterade Bloomberg News i fjol.

Det nya headsetet är en fundamental del av Sonys strategi att bygga ett metauniversum där folk kan göra mycket mer än att spela videospel. Sonys vd Kenichiro Yoshida har satt metauniversum i centrum för framtida tillväxt, snarlikt det som Meta har gjort, och det japanska bolagets egna spelstudio har utvecklat spel som är skräddarsydda för VR i syfte att hjälpa det nya headsetet att få en snabb start, vilket inte verkar ha materialiserats, skriver Bloomberg News.

"Konsumenter runt om i världen står inför stigande levnadsomkostnader, stigande räntor och ökande arbetslöshet", säger IDC:s Francisco Jeronimo, enligt Bloomberg News och tillägger:

"VR headsets är inte högsta prioritet hos de flesta konsumenter i det nuvarande ekonomiska klimatet."

Sonys finanschef Hiroki Totoki uppgav nyligen vid en Morgan Stanley-konferens att Sony är rimligt säkra på att PSVR2 under sin livstid på marknaden ska kunna sälja i fler exemplar än de omkring 5 miljoner enheter som såldes av det ursprungliga Playstation VR-headsetet, enligt Bloomberg News.

PSVR2-headsetet, som kräver en Playstation 5-konsol, kostar 549 dollar. Samtidigt har Meta aviserat en prissänkning på sin Quest 2, som också kommer att påverka Sonys headset-försäljning.

"Jag misstänker att en prissänkning på PSVR2 kommer att behövas för att undvika en komplett katastrof för deras nya produkt", kommenterar IDC:s Francisco Jeronimo.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Sony ADR - I dag

{point.key}

Tobii - I dag

{point.key}

Meta Platforms A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -