BioArctic
Bioarctics partner Eisai presenterar ytterligare analyser från fas 2-studien med lecanemab (Finwire)

2023-03-31 08:33

Bioarctics partner Eisai har publicerat ytterligare analyser från fas 2b-studien med lecanemab mot tidig Alzheimers sjukdom.

Behandlingen resulterade i en signifikant minskning av amyloida plack, som är associerade med sjukdomen, och en långsammare klinisk försämring.

"Den sjukdomsmodifierade potentialen hos lecanemab stöds av en ökande skillnad mellan läkemedlet och placebo över tid på kliniska mått med en varaktig läkemedelseffekt under doseringsavbrottet där placebogruppen inte kom i kapp behandlingsgruppen under förlängningsstudien", skriver Bioarctic i ett pressmeddelande.

Bioarctic noterar att klinisk progression och gradvis återkomst av patologiska nivåer av biomarkörer stöder behovet av fortsatt dosering, även efter det att amyloid i hjärnan tagits bort.

I januari beviljades lecanemab ett accelererat godkännande i USA baserat på fas 2b-datan. Varumärkesnamnet i landet är Leqembi.

Förra hösten presenterades fas 3-resultat för lecanemab vilket fick Bioarctics aktie att rusa flera hundra procent. Datan bekräftade de positiva resultaten i fas 2b-studien och Eisai har ansökt om fullt godkännande med fas 3-resultaten som underlag.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

BioArctic B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -