GRÄNGES
INVESTERAR 225 MLN KR I SAMRISKBOLAG I KINA (Direkt)

2023-03-31 08:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gränges har bildad ett samriskbolag med Shandong Innovation Group (SIG) för att bygga en återvinnings- och gjutningsverksamhet i provinsen Yunnan i Kina. För Gränges innebär det en investering om cirka 225 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom det samägda bolaget säkrar Gränges tillgång till primäraluminium med lågt klimatavtryck, energieffektiv leverans från ett närliggande smältverk samt tillgång till förnybar energi för själva gjutningsverksamheten, heter det i pressmeddelandet.

Gränges kommer att kontrollera 49 procent av aktier och kapital i det samägda bolaget.

Den nya gjutningsverksamheten kommer att leverera gjutna aluminiumprodukter till Gränges Asia och andra kunder. Investeringen, som beräknas ta cirka två år att slutföra, förväntas över tid generera en avkastning på sysselsatt kapital i linje med Gränges mål på över 15 procent.

Gränges Asia planerar att gradvis ersätta den egna gjutningsverksamheten i Shanghai med inköp av motsvarande kapacitet från joint venture-verksamheten.

Genom tillgången på valsgöt från samriskbolaget räknar Gränges Asia med att halvera sina klimatutsläpp per ton till 2025.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Gränges - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -