Hexatronic Group
Dags att gå emot blankarna och köpa Hexatronic - Placera (Finwire)

2023-05-31 11:04

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronic har en tidigare högt värderad aktie, oro för kundernas finansiering och nu kritik från en uppmärksammad blankarfirma. Aktien är halverad sedan årsskiftet, är det dags att gå emot blankarna, frågar sig Placera i en kommentar på onsdagen.

Placera konstaterar att värderingen är låg i relation till den historiska värderingen och bolagets vinsttillväxt. Dock går det att fundera kring hur högt en dukt- och kabeltillverkare bör värderas.

De senaste årens förvärv är helt klart en risk då både skuldsättningen ökat och det krävs en hel del arbete med att integrera de olika förvärvade bolagen.

"Det är ingen stress att köpa aktien, den stora volymen blankat kapital kan dock skapa kraftiga rörelser kommande period. Vid fortsatt god vinstutveckling tror vi att det finns en betydande uppsida då blankarna sannolikt till slut tröttnar och skapar ett ökat köpflöde i aktien. Vi gör samma slutsats som nästan hela bolagets ledningsgrupp under maj månad och köper kring dessa nivåer. Vi ser också fram emot bolagets första telefonkonferens, som hålls i samband med rapporten för andra kvartalet", skriver Placera i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Hexatronic Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -