Dollar General
Dollar General sänker sina prognoser (Finwire)

2023-06-01 13:42

Lågpriskedjan Dollar General sänker sina helårsprognoser för försäljningen och vinsten.

Revideringen kopplas till den allt tuffare makroekonomiska miljön som lett till ett ändrat konsumentbeteende, enligt bolaget.

"Den makroekonomiska miljön är mer utmanande än vad bolaget tidigare hade förväntat sig, vilket bolaget anser har en betydande inverkan på kundernas konsumtionsnivåer och beteenden", skriver Dollar General.

Den ihållande inflationen pressar hushållen, och får dem att bli mer försiktiga med att köpa sällanköpsvaror och göra färre köp vid butiksbesök. Detta är något som också intygats av Macys. Bolaget uppger i sin rapport att efterfrågan för sällanköpsvaror försvagats ytterligare sedan slutet av mars. Det har föranlett bolaget att sänka sina helårsprognoser.

Dollar Generals nya prognos är att nettoomsättningen ökar med 3,5-5 procent mot tidigare 5,5-6 procent, och att den jämförbara försäljningen blir högre med 1-2 procent (tidigare 3-3,5 procent), vilket är klart lägre än väntade 3,76 procent enligt Refinitiv.

Resultatet per aktie spås bli mellan oförändrat till att minska med 8 procent, jämfört med en tidigare väntad ökning på 4-6 procent.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Dollar General - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -