Simplicity Green Impact A
Simplicity Green Impact ökade 4,8 procent i maj - Nvidia nu fondens största innehav (Finwire)

2023-06-01 16:08

Fonden Simplicity Green Impact steg 4,8 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 10,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Ulf Ingemarson och Johanna Ingemarson.

Den starka utvecklingen för fonden fortsatte under månaden. Flera innehav med koppling till AI-utvecklingen rusade. Däribland Nvidia som nu är fondens största innehav.

"Bolagets processorer är särskilt lämpade för generativ AI, som exempelvis ChatGPT. Flera andra innehav, så som ASM International, Flex och ON Semiconductor, steg på samma tema", skriver förvaltarna.

Även svenska Munters gynnas av AI-utvecklingen och steg kraftigt efter flertalet höjda riktkurser.

De främsta bidragsgivarna under månaden var Nvidia, Itron, Flex, First Solar och Jabil. I den negativa vågskålen fanns Soltec Power, Afry, Aptiv, Nibe och Agilent Tech.

Gällande aktiviteten i portföljen ökade exponeringen mot producenter av teknisk hårdvara med cirka 5 procentenheter. Dels via kursrusningar men också via köp där man bland annat ökade i Halma PLC.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Nvidia, First Solar och Universal Display med portföljvikter om 2,4, 2,3 respektive 2,1 procent.

Simplicity Green Impact, % maj, 2023
Fond MM, förändring i procent 4,8
Fond i år, förändring i procent 10,3

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Simplicity Green Impact A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -