Arbona
Arbonas portföljbolag Woult säljer dotterbolag som omsätter 127 miljoner (Finwire)

2023-06-02 12:04

Investeringsbolaget Arbonas portföljbolag Woult har överlåtit samtliga aktier i de rörelsedrivande dotterbolagen Johnsons i Åre El, med dotterbolaget Johnsons i Östersund El, Jemtel samt Jemtek till Hjo Installation Invest. De sålda bolagen omsatte 2022 sammanlagt 127 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 16 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Arbona äger 40 procent av Woult.

Woult kommer att återinvestera en del av köpeskillingen i Hjo Installation Invest. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen, men affären innebär en "indirekt" reavinst för Arbona om 15 miljoner kronor jämfört med bokfört värde per 31 december 2022. Sett till den ursprungliga investeringen i Johnsons El från 2016 fram till nu så har investeringen gett cirka tre gånger investerat kapital inklusive utdelningar.

Arbonas indirekta ägande i Hjo Installation kommer efter återinvesteringen att utgöra något mindre än 1 procent av substansvärdet. Woult kommer också att behålla ägandet i de minoritetsägda bolagen Larm & Signalteknik i Östersund och Solenergi Norr, samt rörelsefastigheterna som de överlåtna bolagen verkar i. Arbonas andel av bokfört värde på dessa tillgångar uppgår till mindre än 1 procent av substansvärdet.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Arbona A - I dag

{point.key}

Arbona A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -