Humble Group
Humble investerar i en egen dryckeslina (Finwire)

2023-06-02 13:09

Foodtechbolaget Humble investerar i en egen dryckeslina för vidare expansion inom Quality Nutrition-segmentet. Investeringen kommer att verka under Arena Nutrition, det kommersiella erbjudandet för samtliga tillverkare inom Quality Nutrition. Investeringen syftar till att komplettera det befintliga erbjudandet och möjliggör för fullskalig intern dryckesproduktion. Det framgår av ett pressmeddelande.

Humble producerar i dagsläget 20 miljoner dryckesburkar per år hos externa producenter. Genom att Humble nu investerar i en egen dryckeslina avser bolaget att lyfta in producerade volymer till Humble för intern produktion.

Investeringen förväntas ha en positiv inverkan på lönsamheten för de isolerade produkterna samtidigt som Humble kan utöka den långsiktiga kapacitetsförmågan och säkerställa de interna leveransbehoven med en mer lokalt positionerad produktion. Genom investeringen kommer bolaget även att kunna erbjuda kontraktstillverkning till externa varumärken.

Enligt den preliminära tidsplanen är investeringen genomförd och dryckeslinan operativ under det andra halvåret av 2023. Investeringen har inte någon materiell påverkan på bolagets balansräkning.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Humble Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -