Samhällsbyggnadsbolaget i Norden
Leiv Synnes ersätter Ilija Batljan som vd för SBB (Finwire)

2023-06-02 14:21

Fastighetsbolaget SBB:s styrelse har beslutat att Leiv Synnes ersätter Ilija Batljan som vd för bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen och Ilija Batljan har samsyn om att ett nytt ledarskap är det bästa för SBB. Ilija Batljan frånträder sin roll som vd och kvarstår som styrelseledamot i SBB. Styrelsen har utsett Leiv Synnes till ny vd med tillträde den 5 juni. Styrelsen anser att Leiv Synnes har rätt erfarenhet och är den bäst lämpade personen att leda bolaget och bistå styrelsen i genomförandet av den strategiska översynen.

- Arbetet med den strategiska översynen fortskrider oförändrat och enligt plan. Med Leiv Synnes som ny verkställande direktör tillförs SBB en ny, mycket kvalificerad kraft som med fullt fokus kan leda bolaget och bistå styrelsen i den strategiska översynen. När nu Ilija Batljan lämnar över vd-posten vill jag rikta ett varmt tack till honom för hans fundamentala insats i att utveckla SBB till Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur, och styrelsen ser fram emot Ilijas fortsatta bidrag i rollen som styrelseledamot, säger Lennart Schuss, styrelseordförande för SBB.

- Jag är hedrad, stolt och ödmjuk över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med styrelsen och medarbetarna fortsätta utveckla SBB:s viktiga roll inom social infrastruktur. Mitt omedelbara fokus kommer såklart också vara riktat på att stödja den strategiska översynen som styrelsen leder, säger Leiv Synnes, tillträdande vd för SBB.

- Som grundare och stor aktieägare i SBB ligger det i min roll att ta ansvar i en utmanande tid. Utnämningen av Leiv Synnes är ett utomordentligt val av vd som ger SBB bästa tänkbara förutsättningar framåt. Jag vill passa på att tacka alla fantastiska medarbetare på SBB som genom åren arbetat outtröttligt sida vid sida med mig. Min tro på SBB är intakt och jag kvarstår som styrelseledamot, säger Ilija Batljan, avgående vd för SBB.

Leiv Synnes har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen, senast som finanschef och tidigare vice vd på Akelius Residential Property.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -