Samhällsbyggnadsbolaget i Norden
SBB uppges ha väckt intresse från bland annat Brookfield - BN (uppdatering) (Finwire)

2023-06-02 10:59

(Lägger till stycke 5-8 samt uppdaterar kursreaktionen).

Det krisdrabbade fastighetsbolaget SBB har väckt intresse från investerare inklusive Brookfield Asset Management, uppger initierade källor för Bloomberg News.

Den kanadensiska investeringsgruppen är bland de investerare som är involverade i tidiga diskussioner med SBB för att utvärdera fastighetsbolagets portfölj, enligt källorna.

Ilija Batljan reste till London i veckan och talade med ett antal investerare om att sälja enskilda tillgångar såväl som hela företaget, uppger en annan källa.

Analytiker ser en fullständig försäljning som osannolik och förväntar sig att eventuella köpare fokuserar på fastigheter.

Att sälja fastigheter i den nuvarande oroliga marknaden skulle kunna äventyra värderingarna.

"Om SBB säljer till 'fire-sale'-rabatter riskerar de att sätta en ny ribba för resten av sin portfölj och i sin tur behöver skriva ned betydligt fler tillgångar", noterar Mary Pollock, analytiker på Creditsights.

Pollock uppger vidare att bilden kring vilka tillgångar som eventuellt kommer att säljas inte är klar, men att köpintresset skulle kunna fokusera på SBB:s vårdhem, sjukvårdsfastigheter och delar av bostadsportföljen.

SBB förfogar över 2 000 fastigheter i Norden. Vid utgången av mars redovisade bolaget ett fastighetsvärde på 134,4 miljarder kronor.

Efter att ha handlats ned kraftigt på senare tid lyfter SBB-aktien närmare 23 procent i skrivande stund. Kvart över tio toppade aktien på +30,75 procent.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -