Stratasys
Nytt bud på Stratasys - denna gången från 3D Systems (Finwire)

2023-06-02 13:46

Amerikanska 3D Systems ger sig in i budprocessen kring Stratasys och lägger ett uppköpserbjudande, framgår det av ett pressmeddelande.

Trots att Stratasys nekat flera uppköpserbjudande verkar viljan till att köpa bolaget finnas kvar. Tidigare i veckan avvisade Stratasys styrelse ytterligare ett erbjudande på 18 dollar per från Nano Dimensions som skulle göra bolaget till majoritetsägare.

Nu har även 3D Systems kommit med ett eget försök till att köpa bolaget med ett erbjudande som också omfattar att man betalar med egna aktier. Förutom 7,5 dollar per aktie i kontanter erbjuder 3D Systems även egna aktier.

Enligt affärstidningen Globes uträkningar är erbjudandet värt 17,92 dollar per aktie, strax under Nano Dimensions senaste bud. Det ger Stratasys en värdering på runt 1,21 miljarder dollar.

Eftersom summan delvis beror på 3D Systems aktie så kan den minska eller öka beroende på hur kursen utvecklas.

I slutet av maj meddelade Stratasys att man skulle gå samman med Desktop Metal i en affär som värderar den nya verksamheten till runt 1,8 miljarder dollar. Sammanslagningen väntas stå färdig fjärde kvartalet 2023.

I ett pressmeddelande skriver Stratasys styrelse att man ska granska 3D Systems erbjudande.

"Stratasys styrelse har inte fattat något beslut om 3D Systems förslag inom ramen för Desktop Metals fusionsavtal, som fortfarande gäller, och har inte heller ändrat sitt enhälliga godkännande, rekommendation och förklaring om att den överenskomna transaktionen med Desktop Metal är tillrådlig."

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

3D Systems - I dag

{point.key}

Stratasys - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -