DANSKE BANK
NYA 2026-MÅL, SKA HA AVKASTNING EGET KAPITAL 13% (Direkt)

2023-06-07 08:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Danske Bank har satt upp nya finansiella mål för år 2026, vilka enligt banken visar en ambition att leverera en solid avkastning på eget kapital, förbättrad effektivitet, lägre kostnader och ihållande utdelningar.

Målen är en avkastning på eget kapital på 13 procent, med en kärnprimärkapitalrelation på över 16 procent.

K/I-talet ska vara omkring 45 procent.

Målet att utdelningen ska vara 40 till 60 procent av nettoresultatet kvarstår. Mellan 2023 och 2026 ser Danske Bank en total utdelningspotential på "minst 50 miljarder danska kronor", baserat på den övre delen av intervallet i utdelningspolicyn.

I enlighet med detta avser Danske Bank att återuppta sina utdelningar i och med offentliggörandet av delårsrapporten för det andra kvartalet 2023. Denna utdelning ska baseras på nettoresultatet för det första halvåret 2023.

Bankens finansiella mål baseras på en rad antaganden om den makroekonomiska utvecklingen och en förväntad tillväxt i utlåningen på cirka 3 procent, och en inlåningstillväxt på under 1 procent.

För att stötta strategin uppger Danske Bank att banken ska öka sina årliga investeringar vad avser digitala plattformar, expertrådgivning och hållbarhet från 3 miljarder danska kronor till 4 miljarder.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Danske Bank - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -