IRRAS
STÖRSTA ÄGARE FÖRESLÅR KVITTNINGSEMISSION (Direkt)

2023-09-18 22:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Irras största ägare, IR Holding, har föreslagit en kvittningsemission av högst 338 miljoner stamaktier till kursen 0:18 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De nya aktierna ska endast kunna tecknas av IR Holding, med skyldighet för tecknaren att erlägga betalning för tecknade aktier genom kvittning mot lån på 60 miljoner kronor jämte upplupen ränta per den 12 september 2023 om cirka 0,9 miljoner kronor.

"Styrelsen har i samsyn med sin finansiella rådgivare, kommit fram till att kvittningsemissionen är det enda realistiska alternativet för att undvika en insolvenssituation som äventyrar Bolagets fortlevnad och ekonomiska värde för kvarvarande aktieägare", står det i pressmeddelandet.

Vidare skriver Irras att man sonderat möjligheten till alternativ finansiering från externa investerare, men utan framgång. Bolaget har även sökt kontakt med dess större aktieägare för att undersöka möjligheten att genomföra en nyemission, men endast ett fåtal aktieägare har varit villiga att teckna aktier i en eventuell nyemission.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


IRRAS - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -