STORA ENSO
HANS SOHLSTRÖM NY VD OCH KONCERNCHEF (Direkt)

2023-09-18 18:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen för massa- och pappersbolaget Stora Enso har utsett Hans Sohlström till ny vd och koncernchef, med omedelbart tillträde.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya vd:n lämnar därmed sitt nuvarande uppdrag som styrelseledamot i bolaget. Stora Ensos styrelse kommer därefter att bestå av åtta ledamöter.

"Hans Sohlström är ytterst meriterad inom ledarskap och affärsutveckling. Han har lång erfarenhet från skogsindustrin och djup kunskap om Stora Enso efter mer än två år som styrelseledamot. Styrelsen är övertygad om att Hans Sohlström är rätt person att leda Stora Enso genom dagens utmanande marknadsförutsättningar, och att säkerställa att bolaget når sina långsiktiga finansiella mål", kommenterar Kari Jordan, styrelseordförande för Stora Enso.

Före sin nuvarande befattning var Hans Sohlström vd och koncernchef för Ahlstrom, och dessförinnan för Ahlström Capital och Rettig Group. Dessförinnan har han i över 20 år haft ledande befattningar hos UPM-Kymmene i olika divisioner, samt som medlem i koncernledningen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Stora Enso R - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -