Awardit
Awardit: MBXP kommer reservera 4,4 miljoner kronor för kundförlust/lagernedskrivning (Finwire)

2023-09-25 17:38

Lojalitetsprogramsbolaget Awardit meddelar att Paygoo, som är ett dotterbolag till MBXP, har gjort en reservation på 4,4 miljoner kronor för kundförlust och lagernedskrivning i samband med konkursförfarandet hos en av sina Mastercard-emitterande partners

Reservationen kommer belasta resultatet i det tredje kvartalet. Den framtida verksamheten för Paygoo har säkrats och påverkas inte.

"Under juli och augusti utvecklades MBXP positivt jämfört med andra kvartalet, med högre försäljning av upplevelseprodukter, lägre inlösen och balanserade kostnader för detaljhandeln. Vi bedömer att det tredje kvartalet, exklusive nedskrivningen på 4,4 miljoner kronor blir ett mer normaliserat kvartal lönsamhetsmässigt för MBXP", skriver Awardit i ett pressmeddelande.

Som redan kommunicerats har Awardits koncernchef Erik Grohman tagit över som tillförordnad vd för MBXP. Awardit meddelar också att en interim finanschef har också startat i företaget. Han kommer att arbeta parallellt med nuvarande finanschefen under de kommande tre månaderna, varpå nuvarande finanschefen kommer att lämna företaget. Den tidigare vd:n och vice vd:n för MBXP (de bägge grundarna) är inte längre anställda eller aktiva i företaget.

Vidare meddelar Awardit att som ett resultat av MBXP:s dåliga lönsamhet under första halvåret 2023 har en internrevision för perioden 2021-2023 inletts, med särskilt fokus på periodisering av intäkter och kostnader mellan 2022 och 2023. Revisionen syftar till att ge en korrekt och rättvisande bild av vad som ska ligga till grund för beräkningen av tilläggsköpeskilling för MBXP.

Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Awardit - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -