AWARDIT
TAR NEDSKRIVNING I DOTTERBOLAG, SER MER NORMALISERAT 3 KV (Direkt)

2023-09-25 17:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kundlojalitetsbolaget Awardit meddelar att Paygoo, ägt av Awardits dotterbolag MBXP, har gjort en reservation på 4,4 miljoner kronor för kundförlust och lagernedskrivning i samband med konkursförfarandet hos en av sina Mastercard-emitterande partners.

Det kommer att belasta Awardits resultat i det tredje kvartalet, enligt ett pressmeddelande.

Vidare uppger Awardit att MBXP under juli och augusti utvecklades positivt jämfört med det andra kvartalet, med högre försäljning av upplevelseprodukter, lägre inlösen och balanserade kostnader för detaljhandeln.

"Vi bedömer att det tredje kvartalet, exklusive nedskrivningen på 4,4 miljoner kronor blir ett mer normaliserat kvartal lönsamhetsmässigt för MBXP", skriver bolaget.

Vidare skriver Awardit att bolaget, som ett resultat av MBXP:s dåliga lönsamhet under första halvåret 2023, har inlett en internrevision för perioden 2021-2023, med "särskilt fokus på periodisering av intäkter och kostnader mellan 2022 och 2023".

"Revisionen syftar till att ge en korrekt och rättvisande bild av vad som ska ligga till grund för beräkningen av tilläggsköpeskilling för MBXP", uppger Awardit.

Awardits koncernchef Erik Grohman har sedan i början av september tagit över som tillförordnad vd för MBXP.

Den tidigare vd:n och vice vd:n för MBXP (de bägge grundarna) är inte längre anställda eller aktiva i företaget, enligt Awardit.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt AB


Awardit - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -