Case Safe Play A
Case Safe Play ökade 0,33 procent i augusti - centralbankscheferna pekar på fortsatt osäkerhet (Finwire)

2023-09-25 15:04

Fonden Case Safe Play steg 0,33 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 5,05 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Tom Andersson.

Inledningsvis skriver förvaltaren att sommarens sista månad visat på svaghetstecken från Kina där man sett den lägsta exportsiffran på tre år samt problem för fastighetssektorn i landet.

"Det rör sig bland annat om missade kupongbetalningar och rekordförlust från landets största fastighetsutvecklare Country Garden samt ansökan om konkursskydd i USA för Evergrande", förklarar Rask.

Räntor var generellt sett upp under månaden och den amerikanska 10-åringen nådde sin högsta nivå sedan 2007 för att sedan falla tillbaka något igen. Kreditvärderingsinstitutet Fitch sänkte USA:s kreditbetyg från AAA till AA+ under augusti vilket motiverades av en växande skuld samt en förväntad försämring av de offentliga finanserna.

Under centralbankskonferensen i Jackson Hole stod både FED-chefen, Jerome Powell, och ECB-chefen, Lagarde, fast vid tidigare budskap om att osäkerheten fortsatt är stor.

"Flera centralbankschefer tycks luta åt att det är bättre att göra för mycket än för lite. Efter talen har det dock inkommit något svagare arbetsmarknadsdata från USA, vilket tolkades duvaktigt av marknaden och skulle möjligen kunna ge Fed det datastöd som krävs för att avstå från ytterligare höjningar och stå fast vid räntepaus framöver."

Under månaden har man bland annat köpt obligationer i Nibe.

Case Safe Play, % augusti, 2023
Fond MM, förändring i procent 0,33
Fond i år, förändring i procent 5,05

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Case Företagsobligatio... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -