HEALTHCARE DIREKT
FLERA EMISSIONER OCH JAPANGODKÄNNANDE (Direkt)

2023-09-25 12:24

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Trading Direkt Healthcare.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trading Direkt Healthcare tar i det senaste avsnittet upp flera besked om kapitalanskaffningar, men också ett Japan-godkännande. Bland den gångna veckans kursrusare hittas bland annat Guard Therapeutics, Senzime och Biovica. På förlorarsidan återfinns Nanexa och Diamyd Medical.

Senzime tecknade under veckan ett sjukhuskontrakt i USA. Apropå avtal har Biovica tecknat två sjukhusavtal den senaste tiden varpå aktien har stigit – mest vid det första tillfället, men även måndagen den 25 september lyfte aktien.

Guard Therapeutics har släppt övergripande resultat från Akita-studien som fick aktien att rusa. Forskningsbolaget är på god väg att återhämta sig från kurskollapsen som aktien åkte på i april.

Läkemedelsmyndigheten FDA har gett medicinteknikbolaget Ossdsigns nanosyntetiska bengraft ett utökat godkännande.

Calliditas Therapeutics har varit i ropet av flera anledningar. Dels har aktien för ungefär en vecka sedan fått en köprekommendation av Dagens industri. Under veckan som gick släppte också specialistläkemedelsbolagets amerikanska konkurrent Travere Therapeutics studieresultat där bolagets läkemedelskandidat Filspari inte nådde upp till sekundära mål.

Medicinteknikbolaget Ortoma har tecknat ett utvecklings- och distributionsavtal med Depuy Synthes. I samband med undertecknandet utgår en upfrontbetalning till Ortoma om 0,75 miljoner dollar.

Både drug-deliverybolaget Nanexa och forskningsbolaget Diamyd Medical har kommit med information om att de genomför kapitalanskaffningar. Diamyd ska hämta in 243 miljoner kronor och motsvarande belopp för Nanexa ligger på 121 miljoner kronor.

Läkemedelsbolaget Bioarctic har fått ett godkännande i Japan för Alzheimersläkemedlet Leqembi. Därmed faller en milstolpsbetalning på 17 miljoner euro ut.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


BioArctic B - I dag

{point.key}

Biovica International B - I dag

{point.key}

Calliditas Therapeutics - I dag

{point.key}

Diamyd Medical B - I dag

{point.key}

Guard Therapeutics Intl. - I dag

{point.key}

Nanexa - I dag

{point.key}

Ortoma B - I dag

{point.key}

Senzime - I dag

{point.key}

OssDsign - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -