Peptonic Medical
Peptonics vd räknar med accelererad tillväxt samt lönsamhet 2025 (Finwire)

2023-09-25 08:44

Peptonic Medical avser att lansera en rad nya produkter under året och sedan nå lönsamhet 2025. Med sina självtester och behandlingar vill biomedicinbolaget dra nytta av den växande trenden inom egenvård - som accelererat efter pandemin.

Bolaget har utvecklat självtester för diagnostik av tillstånd i underlivet samt en handfull produkter som behandlar dessa åkommor.

- Kvinnohälsa är stort, egenvård växer och självtester växer. Vi bestämde oss därför för att skapa en unik position för bolaget genom att kunna diagnostisera tillstånd, behandla dem och förebygga dem, säger vd Erik Sundquist i en intervju med Finwire.

Ambitionen är att en användare skall kunna sköta hela sin intimhälsa från diagnos till behandling och förebyggande lösningar med bolagets kliniskt bevisade egenvårdsprodukter.

Under det första halvåret i år omsatte bolaget 20,8 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på -14,0 miljoner kronor.

För två år sedan hade bolaget två produkter och vid utgången av 2023 siktar bolaget på att ha sju produkter. Därefter siktar bolaget på att addera ”ett stort antal” produkter under 2024 inom ramen för sitt koncept diagnostisera, behandla och förebygga vaginala hälsoproblem. Några av dem är test mot urinvägsinfektion, förebyggande behandling mot bakteriell vaginos och urinvägsinfektion.

- Vi växer redan snabbt och nu när vi lägger till fler produkter räknar jag med att vi växer ännu snabbare, noterar Sundquist.

Peptonic förvärvade nyligen Pharmiva och fusionen är tänkt att stärka produktportföljen samt öka takten vad gäller tillväxt och geografisk expansion.

Idag bedriver Peptonic försäljning via en egen nätbutik och på Apotea, Apohem, Meds Apotek, samt i butik hos Apoteket, Kronan och Apoteket Hjärtat. Utanför Sverige siktar bolaget på att ingå partneravtal med internationella distributörer, primärt med ett fokus på Europa. Peptonic har nyligen anställt personal med specifikt fokus på Europa och partners.

Vidare har bolaget ett par befintliga stora kanaler i USA genom Walgreens, CVS och Walmart, som säljer bolagets produkter under egna varumärken. Peptonic jobbar med att utöka antalet produkter hos detaljhandelsjättarna och ser stor potential i detta.

Utöver konsumentmarknaden gör bolaget en satsning på den professionella marknaden, främst inom tester av fostervattenläckage samt bakteriell vaginos. Inom det området samarbetar Peptonic med Cetro Medical, som funnits i 40 år och som omsätter 200 miljoner kronor.

Sundquist tror att försäljningen på den professionella marknaden kommer att öka gradvis under cirka 1,5 års tid. Peptonic-chefen ser dock störst potential på konsumentmarknaden, men ser en stor möjlighet i att professionen driver på konsumentförsäljningen.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Peptonic Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -