PM NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 23-35 SEPTEMBER (Direkt)

2023-09-25 07:56

RIKSBANKEN. Det är hög tid att ifrågasätta Riksbankens självständighet, som bygger på ett "empiriskt illusionsnummer", skriver Bo Rothstein. (DI Debatt mån)

PENNINGPOLITIK. Lars Calmfors manar till is i magen och tonar ned risken för valutaspekulationer. Han tror också att Riksbanken inte höjer i november. (DI mån)

KINA. Fler handelskonflikter med Kina är att vänta de kommande åren, enligt Lars Danielsson som fram tills nyligen var Sveriges EU-ambassadör. (DI mån)

RYSSLAND. Exporten till Ryssland är svår att stoppa om inte hårdare tag sätts in, enligt experten Tom Keatinge. (SvD mån)

VARNAR FÖR TVÅ SVÅRA FASTIGHETSÅR. Man får räkna med två skakiga år för både fastighetsmarknad och de svenska hushållen, enligt experter vid fastighetsmässan Business Arena. (SvD lör)

HEXATRONIC TYCKER ATT DET GÅR BRA. Bolaget har inte vinstvarnat utan kommit med en uppdatering, säger vd Henrik Larsson-Lyon angående den nya prognosen om negativ organisk tillväxt. Beträffande anklagelser om analytikermassage försäkrar fiberkabelbolaget att ingen kurspåverkande information delgavs vid mötet med SEB-analytikern tidigare i förra veckan. (DI lör)

MISSTRO TYNGER KINNEVIK. Beslutet om att investera i H2 Green Steel är jävsbelastat. Kinnevikaktien har efter investeringen pressats till den lägsta nivån på flera år och substansrabatten är 40 procent. (DI lör)

BOLAGSFLYKT TILL USA FÖR HÖGRE VÄRDERING. Svenska storbolag skulle värderas 360 miljarder kronor högre ifall de noterades i New York, enligt en studie. Cevian Capital flyttar ett av sina större innehav och Softbank föredrog nyligen amerikanska Nasdaq framför Londonbörsen när Arm noterades. (SvD mån)

JÄTTEBÖTER HOTAR NASDAQ. Börsoperatören har under fyra storaffärer på Stockholmsbörsen åren 2021 och 2022 bara larmat om misstänkt insiderhandel i ett fall, och missat den egne anställde som nu brottsmisstänks. Finansinspektionen hotar med sanktionsavgift på nästan 800 miljoner kronor, enligt Dagens Industris beräkning. (DI mån)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Arm Holdings ADR - I dag

{point.key}

Hexatronic Group - I dag

{point.key}

Kinnevik B - I dag

{point.key}

SEB A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -